Loading...

Kako odabrati najboljeg dobavljača za piće?

Zamislite svadbu na kojoj već oko 8 uveče nestane rakije! Hrana je tu, muzika je baš kako treba, ali najvažnijeg sastojka za štimung nema.

Mnogi vlasnici restorana našli su se u nevolji kada su zbog nepouzdanih dobavljača pića bili primorani da se snalaze u poslednjem trenutku. Ovo je pogotovo problem ukoliko vam predstoji veliko slavlje i očekujete puno gostiju koje treba ugostiti najboljim vinima i rakijama.

Zato je odluka o odabiru dobavljača jedna od najvažnijih koje vas čekaju kada otvarate svoj ugostiteljski objekat. Potreban vam je neko ko će poštovati sve dogovore i biti dovoljno fleksibilan da može da se prilagodi svim vašim potrebama. Dakle, zapravo tražite pouzdanog i lojalnog partnera.

Evo na šta da obratite pažnju kada tražite najboljeg dobavljača.

1. Dostupnost

Ovo je usluga koja vam mora biti dostupna 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Ugostiteljski posao donosi puno iznenađenja i nepredviđenih situacija. Zato morate znati brzo da se prilagodite i nađete rešenje, pa i vaši partneri moraju biti u stanju da taj tempo isprate.

Slobodno pitajte potencijalne dobavljače da li možete da računate na to da ih možete pozvati i vikendom i praznicima. Ako nisu spremni da budu tu kad god treba, to nisu partneri koje želite.

2. Tražite čitav paket

Ako se radi o vinu i rakiji, ne ustežite se da tražite i stručne savete. Najbolji dobavljač će vam u ovom slučaju biti neko ko može da pruži sve potrebne informacije o pićima kojima vas snabdeva. Možda je vašim zaposlenima potrebna stručna obuka oko opisa vina kao i servisa? Niste sigurni kako da napravite vinsku kartu? Koja se vina najbolje slažu sa kojom hranom? Uz piće želite i kompletnu opremu kao što su čaše, otvarači, drop stopovi, frižideri, enomati, decanteri i sve što ide uz servis vina?

Želite vina sa vašim logom, etiketom, ili u pakovanju posebno napravljenom za vaš lokal? Ni to nije nemoguće.

Ne zadovoljavajte se polovičnim rešenjima već uvek stremite ka tome da pružate vrhunsku uslugu svojim gostima.

3. Posebni uslovi za veće proslave

Organizacija ovakvih okupljanja ume da bude jako stresna, čak i za iskusne profesionalce. Zato vam treba dobavljač koji je dobro upoznat sa procesom organizacije, i zna koje su to pogodnosti koje će vam sve olakšati.

Od posebne dostave, preko popusta na količinu ili izdavanja pića na revers. Tako će vam biti lakše da se fokusirate na druge bitne aspekte organizovanja proslave i čitav događaj učinite nezaboravnim za goste (a svi znamo da je preporuka najbolji vid marketinga).
Pored svega ovoga, dobro se raspitajte o tome kakvu su saradnju drugi imali sa određenim dobavljačem. Iskustva ljudi koje cenite mogu biti od velike koristi.

Tim Restoran Menadžera već godinama sarađuje sa kompanijom Invikom d.o.o. koja nam je dokazala da je dobavljač najpouzdaniji i najbitniji partner jednog ugostiteljskog objekta koji želi da bude uspešan.

Podelite sa vašim prijateljima putem omiljene društvene mreže
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pošaljite nam email i zatražite ponudu za neku od naših usluga

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Tema

Poruka